نهمین همایش بینالمللی انجمن خون و سرطان کودکان ایران ۱۳۹۴

کنگره بینالمللی چالشها در هماتولوژی و انکولوژی کودکان و نهمین همایش ملی انجمن خون و سرطان کودکان ایران در مورخه ۲۵ الی ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ با حضور دکتر زالی ریاست سازمان نظام پزشکی و اساتید حوزه هماتولوژی و انکولوژی کودکان از سراسر دنیا و ایران در سالن همایشهای بیمارستان محک برگزار شد.
در این همایش دکتر حسن ابوالقاسمی، رییس انجمن خون و سرطان کودکان ایران موضوع پوشش بیمهای برای کودکان مبتلا به سرطان را مطرح کرد و گفت: بیماریهای خونی مانند هموفیلی و تالاسمی تحت پوشش بیمهها است و فرانشیز آنها از سوی دولت پرداخت میشود، اما بیماران مبتلا به بیماریهای خونی مادرزادی هستند که تحت پوشش بیمه یا دولت نیستند و فرانشیز آنها بسیار بالاست.
این بیماران نیازمند توجه بیشتری هستند، چرا که هزینههای درمان و داروی این کودکان میتواند خانوادههایشان را به فقر بکشاند.
ابوالقاسمی درباره هزینههای درمان سرطان گفت: «در این حوزه خیریههایی که در بخش اطفال فعال هستند، داروهای کمیاب سرطان را تحت پوشش قرار میدهند و تامین میکنند، اما گاهی درمانهای کمکی برای درمان سرطان نیز لازم است که هزینههای بالایی دارند و باید مورد حمایت و پوشش بیمه قرار داد.
پیشگیری از سرطان موضوع مهمی است که رییس انجمن خون و سرطان به آن اشاره کرد و با مهم دانستن سبک زندگی در کنترل سرطان گفت: «باید از چاق شدن کودکان، خوردن غذاهای پرچرب، بیتحرکی کودکان و… جلوگیری کنیم و به غذاهای ارگانیک روی بیاوریم. »
دکتر علیرضا زالی، رییس سازمان نظام پزشکی کشور در مراسم افتتاحیه این کنگره گفت: امکان درمان کودکان سرطانی با تشخیص به هنگام در کشور را میسر دانست و گفت: «بیش از ۸۵ درصد کودکان سرطانی در کشور درمان میشوند اما اثربخشی درمان آنان نیازمند سرمایهگذاری بیشتر در حوزه نظام سلامت است.
الگوی سرطان در کودکان و بالغان متفاوت است. در حالی که بزرگسالان به سرطان های سینه و گوارش مبتلا میشوند، کودکان بیشتر از مشکلات خونی و لنفی رنج میبرند.» عوامل محیطی بسیار زیادی وجود دارد که باعث ابتلای کودکان به سرطان میشود. زالی با اشاره به اینکه اشعه تلفن همراه یکی از علل ابتلای کودکان به سرطان در سنین زیر هفت سال است، گفت: «تغییر الگوی زندگی و تغذیه، عوامل محیطی و ژنتیکی و آلایندههای محیطی میتواند در ایجاد سرطان در کودکان نقش موثری داشته باشد. مطالعات اخیر در جهان نشان داده است که رابطه موثری بین استفاده بیش از حد از تلفنهمراه و سرطان کودکان وجود دارد.»
برنامه غربالگری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سبب شده است که تعداد بیماران تالاسمی نسبت به سالهای گذشته کاهش چشمگیری داشته باشد. در حال حاضر سالانه حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ مورد کودک تالاسمی در کشور متولد میشود که این آمار نسبت به گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته است. در حوزه ابتلابه سرطان نیز سالانه ۳۵۰۰بیمار جدید مبتلابه سرطان در سن زیر ۱۵سال مشاهده میشود که ۲۰ تا ۳۰ درصد آنها مربوط به مبتلایان به سرطان خون است.
همزمان با برگزاری کنگره بینالمللی چالشها در هماتولوژی و انکولوژی کودکان، کارگاههای تخصصی مقالات زیست پزشکی با تاکید بر ارتقاء سطح مقالات در حوزه سرطان با حضور اساتید و داوران ژورنالهای بینالمللی و متخصصان سرطان کودکان و دانشجویان و محققان علوم پزشکی برگزار شد.
درباره اهمیت و ضرورت برگزاری این دوره آموزشی باید گفت: امروزه چاپ مقالات و پژوهشها به زبان انگلیسی از مهمترین مشکلات پیش روی پژوهشگران است و از آنجائیکه صرف نظر از موضوع و روش کار پژوهش، یکی از مهمترین دلایل عدم پذیرش مقالات پژوهشگران غیر انگلیسی زبان، فقدان یا نقص در مهارتهای زبانی- نگارشی مقالات است، تصمیم به برگزاری این کارگاه گرفته شد.
هرچقدر یک محقق در امر نگارش مقاله خود به زبان انگلیسی مهارت و تجربه کافی داشته باشد، بازهم شاهد اشکالات متعددی دربخش گرامر، املاء و غیره هستیم که این امر در پذیرش مقالات پژوهشگران کشورمان توسط مجلات سطح بالا یک عامل منفی و بازدارنده است.
محققان ایرانی حوزه زیست پزشکی سهم کمی را از مقالات چاپ شده در مجلات معتبر را دارند، برگزاری اینگونه کارگاههای با کیفیت بالا را فرصتی بزرگ در بالا بردن رتبه علمی کشور خواند و عنوان کرد: نبود کارگاههای آموزشی جامع که بتواند نیازهای پژوهشگران را در مقالات زیست پزشکی برطرف سازد، کاملا احساس میشود، امید است که با فرصتهای پیش آمده شاهد رشد روز افزون آمار مقالات معتبر علمی، تولید دانش و تحقیقات گسترده در حوزه علوم پزشکی به ویژه سرطان کودکان باشیم.
این کارگاهها در قالب ۱۰ سر فصل قواعد کاربردی و نکات پیشرفته در نگارش مقالات علمی به زبان انگلیسی در حیطه علوم پزشکی تدریس شد.
< |
آرشیو عکس از همایش
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
این خبر را به اشتراک بگذارید :